Σχετικά με εμάς

 

Η εταιρεία μας

Το 1996 μπαίνει σε εφαρμογή η ιδέα τριών φίλων να δημιουργήσουν μία εταιρεία που θα κάνει πράξη την παραγωγή στην Ελλάδα ποιοτικών, (βάσει διεθνών προδιαγραφών), συμβατών αναλωσίμων εκτυπωτών. Και ο διακριτικός τίτλος: TONER ARTISTS.

Η εταιρία ξεκίνησε με σημαντικές επενδύσεις και εκπαίδευση για την μεταφορά τεχνογνωσίας από τις ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας ήρθε πολύ σύντομα. Η TONER ARTISTS στο χρονικό διάστημα 1996-2000 βρίσκεται με ένα σημαντικό αριθμό μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πελατολόγιο της, ενώ παράλληλα επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης σε επίπεδο προσωπικού & πωλήσεων.

Το 2001 η εταιρεία μπαίνει δυναμικά σε μια νέα φιλοσοφία. Η αφορμή ήταν οι ίδιοι οι πελάτες που ζητούσαν άμεσα μία ποιοτική ολοκληρωμένη λύση όχι μόνο στα αναλώσιμα, αλλά και στην επισκευή των laser, plotter και inkjet εκτυπωτών τους. Έτσι ξεκίνησε ένα νέο καθετοποιημένο Τμήμα Προληπτικής Συντήρησης & Επισκευής εκτυπωτών. Η νέα εταιρική φιλοσοφία πλέον, είναι όχι απλώς “αναλώσιμα για τον εκτυπωτή”, αλλά “τα πάντα για τον εκτυπωτή”.

Η Εταιρεία μετονομάζεται σε TONER & PRINTER ARTISTS®.

Στόχος μας? Απαράλλακτος με αυτόν, όταν πρωτοξεκινήσαμε:

  • Να παραμείνουμε μία εταιρεία φιλική στον τελικό χρήστη και όχι απρόσωπη.
  • Να καθιερώσουμε τη φιλοσοφία και πρακτική του ποιοτικού συμβατού αναλώσιμου που δεν παράγεται σε κάποια χώρα της Απω Ανατολής, αλλά στην Ελλάδα, από Έλληνες ηλεκτρονικούς μηχανικούς που έχουν στη διάθεση τους την απαραίτητη τεχνογνωσία για να παράγουν ποιοτικά συμβατά προϊόντα.
  • Να πείσουμε τον Έλληνα υπεύθυνο μηχανογράφησης ή προμηθειών ότι υπάρχει Ελληνική ποιοτική απάντηση στο συμβατό αναλώσιμο και στην επισκευή εκτυπωτών.

Δεν αγχωνόμαστε με την πορεία μας. Από τότε που ξεκινήσαμε, η αύξηση των πωλήσεων μας χρόνο με τον χρόνο με ρυθμούς μεγαλύτερους του 30% δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο.

Είναι όμως κάποιες στιγμές που μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους. Είναι η στιγμή που ενώ αξιολογούμε ανταγωνιστικά προϊόντα (benchmarking), βρίσκουμε ότι πολλά εισαγόμενα από τη Γερμανία ή την Γαλλία όχι μόνο δεν είναι καλύτερα, αλλά αρκετές φορές υπολείπονται της ποιότητας που προσφέρουμε. Και μην συζητήσουμε για τα εισαγόμενα από Κίνα….

Είναι η στιγμή όταν κάποιος υπεύθυνος μίας πολυεθνικής επιχείρησης που διατηρεί υποκατάστημα στην Ελλάδα μας δήλωσε ότι δεν αγοράζει αναλώσιμα από εμάς, αλλά από την μητρική εταιρεία στην Ευρώπη γιατί υπάρχει κεντρική γραμμή της εταιρίας του ότι “τα Ευρωπαϊκά είναι καλύτερης ποιότητας”. Βρέθηκε όμως προ εκπλήξεως όταν διαπίστωσε ότι τα συγκεκριμένα αναλώσιμα που του προμήθευαν, ήταν αποτελέσματα παραγωγής μας και εξαγωγικής δραστηριότητας μας….

Σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς, απλώς, νοιώθουμε περήφανοι……

Φιλικά

Απόστολος Αλαμανιώτης