user:    pass:
  
    » Αρχική » FAQ - Μελάνια
Υπηρεσίες & Προιόντα
Αναζήτηση
 
Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση.
Αγοράζω συνήθως
0 items
Συχνές Ερωτήσεις | FAQ - Μελάνια | FAQ - Μπαταρίες

Τι διαφορά έχει η αναγόμωση "refill" από την ολική ανακατασκευή "Regeneration”;
Η αναγόμωση είναι μια διαδικασία της περασμένης δεκαετίας, κατά την οποία απλώς γεμίζανε το toner με γραφίτη. Είναι μία διαδικασία που έχει από καιρό καταργηθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αν και ακόμα υπάρχει στην Ελλάδα. Η αναγόμωση δεν εξασφαλίζει ποιότητα εκτύπωσης, εφάμιλλη του εργοστασιακού toner.

Αντίθετα, η ολική ανακατασκευή (Regeneration), που εφαρμόζει η TONER & PRINTER ARTISTS®, αναφέρεται στην συνολική διαδικασία αποσυναρμολόγησης, ηλεκτρονικού και μηχανολογικού ελέγχου, αντικατάστασης όλων των φθαρμένων εξαρτημάτων του toner, και επανασυναρμολόγησης.

Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει αριθμό ηλεκτρονικών και μηχανολογικών ελέγχων, για την διασφάλιση ότι το προϊόν που εσείς λαμβάνετε είναι εφάμιλλο του εργοστασιακού toner. Η διαδικασία αυτή οδηγεί στην παραγωγή συμβατών (compatible) αναλώσιμων εφάμιλλης ποιότητας με του κατασκευαστή.

Ουσιαστικά, είναι σαν αγοράζουμε ένα καινούργιο προϊόν.
Το ανακατασκευασμένο toner εκτυπώνει λιγότερες σελίδες από το toner του κατασκευαστή;
Όχι. Από την στιγμή που όλα τα φθαρμένα εξαρτήματα αντικαθίστανται με αντίστοιχης ποιότητας καινούργια, ο αριθμός των σελίδων, όπως και η ποιότητα εκτύπωσης, παραμένουν στο ίδιο επίπεδο.
Τι γίνεται όμως με τον παλιό μου προμηθευτή, ο οποίος μας παροτρύνει να μην χρησιμοποιούμε ανακατασκευασμένα αναλώσιμα;
Μην γελιόμαστε, κάθε εταιρεία θέλει να πουλήσει τα προϊόντα που η ίδια εισάγει ή εμπορεύεται. Ίσως θα γνωρίζετε ότι το σύνολο των μεγάλων κατασκευαστών εκτυπωτών εφαρμόζουν προγράμματα συλλογής και ανακύκλωσης των άδειων toner, στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης και στις ΗΠΑ. (Πολλές φορές θα έχετε βρει σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια μέσα στο κουτί συσκευασίας, όταν ανοίγετε ένα εργοστασιακό toner).

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι τμήματα των toner που μαζεύονται σε αυτά τα προγράμματα ανακύκλωσης, ανακατασκευάζονται και επαναχρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία νέων αναλωσίμων.

Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι το 10-35% (ανάλογα με την χώρα) των αναλωσίμων εκτυπωτών που πωλούνται στην Δ. Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι προϊόντα ανακατασκευής.
Ποιά είναι η διαδικασία παραγωγής;
Με την άφιξη των άδειων κασετών μελάνης στις εγκαταστάσεις της TONER & PRINTER ARTISTS® ξεκινάει η διαδικασία ανακατασκευής τους, η οποία περιλαμβάνει:

α) Την αντικατάσταση όλων των φθαρμένων εξαρτημάτων (μελάνι γραφίτη, drum, wiper blade, doctor blade, magnetic roller, pcr, seal…..) με καινούργια, πιστοποιημένα, εφάμιλλης ποιότητας.

β) Ένα σύνολο ηλεκτρονικών και μηχανολογικών ελέγχων με την χρήση ειδικού εξοπλισμού, για να πιστοποιηθεί η καλή λειτουργία της νέας κασέτας μελάνης.

γ) Την τελική δοκιμαστική λειτουργία σε -αντίστοιχο με του πελάτη- εκτυπωτή που διαθέτει η TONER & PRINTER ARTISTS® στις εγκαταστάσεις της, με την χρησιμοποίηση εξειδικευμένων εφαρμογών λογισμικού, ώστε να πιστοποιηθεί η καλή λειτουργία της νέας κασέτας μελάνης.

δ) Όλες οι κασέτες συνοδεύονται από Εγγύηση και Πιστοποιητικό Τελικού Ποιοτικού Ελέγχου.
Τελικά όλα είναι τέλεια με την ανακατασκευή;
Όχι. Υπάρχει ένα ποσοστό περιπτώσεων (στην TONER & PRINTER ARTISTS® το έχουμε στην πράξη υπολογίσει στο 1-2%), όπου αν και το αναλώσιμο έχει περάσει όλα τα στάδια μηχανολογικού και ηλεκτρονικού ελέγχου, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας και στις απαιτήσεις μας. Τέτοιες περιπτώσεις "μη συμμόρφωσης", όπως λέμε στην ορολογία των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας, υπάρχουν, και πιστεύουμε ότι υπάρχουν σε όλες τις δουλειές - τίποτε στον κόσμο μας δεν είναι τέλειο.
Σε αυτήν την περίπτωση το σημαντικότερο είναι να έχετε δίπλα σας μία εταιρεία που θα σας καλύψει με άμεση αντικατάσταση του προβληματικού αναλώσιμου.

Παράλληλα, η εφαρμογή συνολικής διαδικασίας ανακατασκευής όπως περιγράφηκε παραπάνω, αποτελεί Εγγύηση για την μη ύπαρξη προβλήματος στον εκτυπωτή. Είμαστε 15 και πλέον χρόνια στην Ελληνική αγορά. με περισσότερες από 3.500 εταιρείες-πελάτες, μερικές από τις μεγαλύτερες της Ελληνικής αγοράς, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, και η εμπειρία μας έδειξε ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί σε εκτυπωτή πελάτη από την χρήση ανακατασκευασμένου αναλώσιμου της TONER & PRINTER ARTISTS®.

Η TONER & PRINTER ARTISTS® είναι στην λίστα των 100 μεγαλυτέρων Ευρωπαϊκών εταιρειών παραγωγής αναλωσίμων εκτυπωτών (Ευρωπαϊκή έρευνα αγοράς Cab Ventures, Σεπτέμβριος 2000).
Γίνεται ανακατασκευή στα μελάνια plotter & inkjet εκτυπωτών;
Ναι.

Η TONER & PRINTER ARTISTS® αποτελεί την πρώτη Ελληνική επαγγελματική προσπάθεια που προσφέρει συνολική λύση στις ανάγκες των εταιρειών για φθηνά, καλής ποιότητας αναλώσιμα plotter & inkjet εκτυπωτών. Μελάνια εφάμιλλης ποιότητας και διάρκειας με τα εργοστασιακά, που ταυτόχρονα εγγυώνται την καλή λειτουργία των εκτυπωτικών σας μονάδων σε βάθος χρόνου.
Με τις μελανοταινίες τι γίνεται; Είχα δοκιμάσει παλιότερα και δεν είχαν την ίδια ποιότητα.
Στις μελανοταινίες, η πρακτική που υπήρχε μέχρι τώρα στην ελληνική αγορά ήταν η "επανα-μελάνωση", η τοποθέτηση δηλαδή μελανιού πάνω στη παλιά κορδέλα, πρακτική παρωχημένη και αποτυχημένη.

Η σύγχρονη πρακτική επιβάλει όχι μόνο την αντικατάσταση της κορδέλας μελανιού (ribbon) αλλά και την ύπαρξη μηχανολογικού ελέγχου λειτουργίας στην κασέτα της κορδέλας, τεχνογνωσία που εφαρμόζει στην Ελλάδα μόνο η TONER & PRINTER ARTISTS®.
Ξέρετε έχω ένα παράπονο από εσάς: Για μερικούς νέους κωδικούς αναλωσίμων, ή για εκτυπωτές κάποιων εταιριών, δεν έχετε διαθέσιμα compatible προϊόντα.
Αυτό είναι αλήθεια και δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς. Όπως ήδη διαβάσατε παραπάνω, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε είναι προέλευσης ΗΠΑ. Έτσι, για την ένταξη στην παραγωγή ενός νέου κωδικού, βασιζόμαστε στην αντίστοιχη διάθεση των πρώτων υλών του. Αυτό που πάντα φροντίζουμε είναι να παρουσιάσουμε στην αγορά νέους κωδικούς compatible μελανιών, σχεδόν ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ.

Δεν θα πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις, είμαστε από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη που προχωράμε στην παρουσίαση νέων κωδικών, με μικρή χρονική υστέρηση από την παρουσίαση του καινούργιου εκτυπωτή στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν, πράγματι, περιπτώσεις που μπορεί να βρείτε κάποια compatible αναλώσιμα από εταιρείες, τα οποία η TONER & PRINTER ARTISTS® δεν έχει προσθέσει στη γκάμα προϊόντων (π.χ. κάποια inkjet για plotter ή κάποια toner για εκτυπωτές λιγότερο γνωστών εταιριών). Μοναδικό κριτήριο για εμάς είναι και θα είναι η υψηλή ποιότητα που σας προσφέρουμε. Αν νοιώσουμε ότι δεν πληρούμε τα αυστηρά ποιοτικά διεθνή κριτήρια, τότε δεν προχωρούμε στην παραγωγή του νέου κωδικού. Θα μας ήταν πολύ εύκολο να σας προσφέρουμε έναν καινούργιο κωδικό με ποσοστό ελαττωματικών 3 ή 6%. Πιστεύουμε όμως ότι είναι πιο δίκαιο να σας ενημερώνουμε ευθέως για την μη διάθεση του, παρά να σας προσφέρουμε ένα προϊόν αμφίβολης (βάσει Διεθνών Ποιοτικών Standards) ποιότητας.
Ναι, αλλά πως θα διαπιστώσω αν μια εταιρεία που υποστηρίζει ότι κάνει πλήρη "ανακατασκευή" εφαρμόζει όλα τα παραπάνω;
Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορούν να σας βοηθήσουν. Μεταξύ αυτών :

• Ζητήστε Γραπτή Εγγύηση καλής λειτουργίας.

• Ζητήστε το ανακατασκευασμένο αναλώσιμο που παραλαμβάνετε να συνοδεύεται από Δοκιμαστική Εκτύπωση (Test Print) σε αντίστοιχο εκτυπωτή με τον δικό σας. Αυτό αποδεικνύει -σε κάποιο βαθμό- ότι η εταιρεία ανακατασκευής έχει επενδύσει αρκετά χρήματα σε θέματα Ποιοτικού Ελέγχου. Απλώς και μόνο, σκεφτείιτε το κόστος της επένδυσης σε όλη την γκάμα εκτυπωτών που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

• Και το σημαντικότερο : Αξιολογήστε το Σύστημα Εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας με την οποία συνεργάζεστε, το εύρος του πελατολογίου της, την ανταπόκριση της όταν ζητάτε κάτι, την τεχνογνωσία της, το μέγεθος της και τις συμπληρωματικές παροχές της (οργανωμένα easy-to-run προγράμματα συλλογής των αδειών, ενημέρωση προσωπικού, αμεσότητα παράδοσης στον χώρο σας, νέες υπηρεσίες επισκευής εκτυπωτών).
Ναι, αλλά εργάζομαι σε μία μεγάλη εταιρεία και δεν πληρώνω τα αναλώσιμα από την τσέπη μου. Θέλω να έχω "ήσυχο το κεφάλι μου". Γιατί να τα κάνω όλα αυτά;
Όλα τα παραπάνω δείχνουν γιατί η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη, σας βοηθάει να έχετε "ήσυχο το κεφάλι σας". Παραπέρα, υπάρχουν μερικοί λόγοι που πρέπει όλοι μας να δούμε:

• Η εξοικονόμηση από 30% έως και 60% στο κόστος των αναλωσίμων είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από την Διοίκηση καμίας εταιρείας, από την στιγμή μάλιστα που κάτι τέτοιο είναι η συνήθης πρακτική σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, η TONER & PRINTER ARTISTS® έχει καθιερώσει εδώ και μία 15ετία αυτήν την πρακτική στην Ελληνική αγορά, με την συνεργασία πολλών μεγάλων και μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων.

• Η TONER & PRINTER ARTISTS® σας υποστηρίζει με Annual Reports, τα οποία μπορείτε να παρουσιάσετε στην Διοίκηση σας, και τα οποία παρουσιάζουν τις ετήσιες εξοικονομήσεις που επιτυγχάνονται στην επιχείρηση σας. Και όλοι ξέρουμε ότι σε περιόδους "ισχνών αγελάδων" ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους χωρίς την μείωση της ποιότητας, είναι το ζητούμενο από όλες τις Διοικήσεις...

• Αν και η τεχνογνωσία και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι προελεύσεως ΗΠΑ, το προσωπικό που εργάζεται στην TONER & PRINTER ARTISTS® είναι Έλληνες επαγγελματίες, μετεκπαιδευόμενοι στις ΗΠΑ, στην ανακατασκευή όλων των τύπων αναλωσίμων εκτυπωτών.
Έτσι, αντί να δίνουμε δουλειά σε κάποια Κινέζικη εταιρία, δίνουμε την ευκαιρία στην ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας στην χώρα μας από Ελληνικά χέρια.

• Είναι πραγματικά παράλογο να πετάμε χιλιάδες τόνους χρήσιμου υλικού στις χωματερές της χώρας μας όταν η πρακτική στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ δείχνει ότι αυτό το υλικό μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σωστά.

Είναι σαν να πετάμε το αυτοκίνητό μας, όταν τελειώσει η βενζίνη.
Συχνές Ερωτήσεις | FAQ - Μελάνια | FAQ - Μπαταρίες
Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 23%